TiensÉlet

Tartson velünk!

Tiens Zalaegerszeg

Tiens termekek

 

Kedden webinar!

tienselet_webinar

 

 

Fogyasztóink írták

tienselet_tienstermek_termektapasztalat

​ Tiens enzymolitikus kalciumok 

A kalcium az emberi szervezet építőköve és szabályozója.

Ez az ásványi anyag felel az erős fogakért és az egészséges csontokért.

Ha a kalcium megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben, a véralvadás és a vázizmok működése optimalizálható, továbbá ez az ásványi anyag hozzájárul a jó közérzethez és a pihentető éjszakai alváshoz. Az ajánlott mennyiségű kalcium bevitele a szervezetbe főként az elfogyasztott ételek által történik.

A kalciumhiányos állapot elkerülése és a normál kalciumszint fenntartása érdekében azonban érdemes azt étrend-kiegészítővel támogatni.

 

Tudtad? A kalcium az élet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, részletesebben:

A szervezet számos funkciójáért felel, szerepet játszik például az anyagcserében és a véralvadásban.

Ezen kívül hatással lehet a szervezetben lévő gyulladások csökkentésére, jótékonyan befolyásolhatja az allergiás reakciókat, de hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez is.

A kalcium az élet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A szervezet számos funkciójáért felel, szerepet játszik például az anyagcserében és a véralvadásban.

Ezen kívül hatással lehet a szervezetben lévő gyulladások csökkentésére, jótékonyan befolyásolhatja az allergiás reakciókat, de hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez is. A legfontosabb azonban, hogy a kalcium a csontok és a fogak építőköve. Minél többet juttatunk belőle a szervezetbe gyermekkorban és fiatalkorban, annál jobb eséllyel érhetünk el magasabb csonttömeget (az ember általában 30 éves kor körül éri el csonttömege maximumát). A csonttömeg szintjére 30–50 éves kor között a stagnálás jellemző, ám ezt követően csökkenő tendenciát mutat. Ez a folyamat azonban hamarabb is kezdetét veheti, hiszen a testünkben fellelhető kalcium túlnyomó többsége a csontokban raktározódik. Az emberi szervezet kiegyensúlyozott kalciumszint fenntartására törekszik, ha azonban a kalciumbevitel nem megfelelő, raktározott kalcium-készletekeinek felhasználásával biztosítja azt. Ez a csontok kalciumszintjének csökkenéséhez vezethet, melynek következtében nő a sérülésveszély és a csontritkulás kockázata.

A kalciumhiány következménye lehet az angolkór és a fogszuvasodás is, valamint közérzetünkre is hatással lehet: hiánya idegességhez, ingerlékenységhez, álmatlansághoz vezethet.

Egy átlagos felnőtt ember napi kalciumszükséglete a WHO ajánlása szerint 1000 mg körüli érték, ami azonban nemünk és életkorunk függvénye is.

A hirtelen növekedésnek induló gyermekek és tinédzserek, a terhes-, szoptató- vagy menopauzában érintett nők, illetve idősebb emberek szervezete több kalciumot igényel. Napi kalciumszükségletünket főként tejből, sajtból, joghurtból és egyéb tejtermékekből fedezzük, de például a hal is nagy mennyiségben tartalmazza ezt az értékes ásványi anyagot.

A kalcium felszívódását gátolhatja a túlzott tea-, kávé- és alkoholfogyasztás. A zsírban és cukorban gazdag étrend szintén negatív hatással lehet a kalcium felszívódására. A kalciumhiányos állapot megelőzése érdekében tehát pótolni kell ezt az ásványi anyagot.

A TIENS számos kalciumtartalmú étrend-kiegészítőt alkotott meg, melyek a különböző igényű szervezetekhez igazodva készültek. A TIENS Super kalcium por egy univerzális termék, amely kalciumot és egyéb vitaminokat is tartalmaz.

tienstermek_kalcium

NÉHÁNY FONTOSABB ÖSSZETEVŐ

A készítmény könnyen felszívódó kalciumvegyületet tartalmaz.

A vitaminok fokozhatják a kalcium felszívódását, ezért is került a készítménybe számos vitamin.

A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfátok homeosztázisának szabályozásához a szervezetben, ami egyben azt is jelentheti, hogy a belekből a véráramba felszívódó kalcium és foszfor mennyiségére befolyással lehet a D-vitamin jelenléte, melynek hiányakor a kalcium kevésbé képes beépülni a szervezetbe, hiába fogyasztunk kalciumban gazdag ételeket. Ennek következménye pedig a csontok demineralizációja lehet. A D-vitamin hatással lehet továbbá az anyagcserére és a szervezet természetes védekező-mechanizmusainak működésére is, így e vitamin hiányakor az ember hajlamosabb lehet a fertőzésekre.

A K-vitamin ezzel szemben a véralvadásban, a kalcium-anyagcserében, valamint a csontok kalcifikációjában bírhat kulcsfontosságú szereppel.

A termék egy további összetevője a C-vitamin, mely antioxidánsként védelmet nyújthat a szabadgyökök ellen, hozzájárulhat továbbá a porcok, a csontok és a fogak megfelelő fejlődéséhez, illetve segíthet megőrizni a hajszálerek falainak állapotát.

Szintén antioxidáns hatással bírhat az E- és A-vitamin. Az A-vitamin ezen kívül serkentheti a kollagén-termelést, mely által a bőr lassabban veszít feszességéből és gyorsul a sejtek anyagcseréje. Ez a vitamin arról is ismert, hogy segítségével szemünk hamarabb alkalmazkodik a sötéthez. Hiányának következtében ugyanakkor megvastagszik a szaruhártya, a szem elülső, átlátszó rétege.

Végül a különféle B-vitaminok segítik az emésztőrendszer és az idegrendszer megfelelő működését és egészségesebbé varázsolják a hajat, a bőrt és a körmöket.

 

A termék összetevőinek jellemzői:

  • a kalcium, a D- és K-vitamin segíthet megőrizni a szervezetben az ideális kalciumszintet, így erősítve a csontokat, csökkentve a csontritkulás kockázatát, és javítva a fogak állapotát,
  • a kalcium és a D-vitamin jótékony hatással lehet az izomzatra,
  • a kalcium és a K-vitamin támogatja a megfelelő véralvadást,
  • a kalcium csökkentheti az allergiás tüneteket,
  • a kalcium segíti az idegrendszer megfelelő működését,
  • az E-, A- és C-vitaminok segítenek megőrizni a bőr, a haj és a körmök egészségét, lassíthatják az öregedési folyamatokat,
  • a D-vitamin erősíti a test természetes védekező-mechanizmusait.

 

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Naponta 1 tasak, melynek tartalmát egy pohár meleg (40-50 ºC-os) vízben elkeverve javasolt fogyasztani.

Ajánljuk leginkább a délutáni órákban, 30 perccel étkezés előtt.

MEGJEGYZÉS

A készítmény használata nem javasolt 12 éven aluli gyermekek számára.

Bővebb termékinformáció

Ajánlott napi mennyiség

1 tasak

(ideális fogyasztási időpont a vese aktivitás idején: 17-19 óra között)

tienselet_tienscalcium_felnott