TiensÉlet

Tartson velünk!

Tiens Zalaegerszeg

Tiens termekek

 

Kedden webinar!

tienselet_webinar

 

 

Fogyasztóink írták

tienselet_tienstermek_termektapasztalat

  Kalcium por gyermekek számára

A kalcium a gyermekek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyag.

A táplálkozási tanácsadók mégis arra figyelmeztetnek, hogy a mai gyermekek étrendjéből hiányoznak a kalciumban gazdag ételek. Ebből adódóan csontjaik könnyebben sérülhetnek, hajlamosabbak a fogszuvasodásra és idősebb korban a csontritkulásra.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy naponta legalább háromszor iktassunk be kalciumban gazdag ételeket a gyermekek és a tinédzserek étrendjébe, és fokozott igénybevétel esetén gondoskodjunk a kalcium további megfelelő pótlásáról.

 

A gyermekek kalciumigénye életkor függvénye.

A WHO ajánlása szerint az 1 és 3 év közötti gyermekeknek naponta legalább 500 mg kalciumra van szüksége, a 4 és 6 év közötti szervezetnek 600 mg-ra, a 7-9 éves korosztálynak 700 mg-ra, az idősebb gyermekek és tinédzserek (10–18 év) pedig napi 1300 mg kalciumot kell, hogy elfogyasszanak (Az aktív életkorban lévő felnőtt szervezetnek naponta 1000 mg-ra van szüksége).

A gyermekek fejlődésben lévő szervezete nagy mennyiségű kalciumot igényel. A kalciumban gazdag étrend (tejtermékek, halak, hüvelyesek) azonban nem minden esetben garantálja a megfelelő kalciumszintet.

 Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyermekkorban a szervezetbe juttatott megfelelő mennyiségű kalcium később is éreztetheti hatását, testünk 30 éves kor körül éri el csonttömegének maximumát. A kalcium erősíti a csontokat, ezáltal csökkentve a törés és más kisebb sérülések kockázatát. A gyermekkor ráadásul az az időszak, amikor a fogak is kialakulnak.

A kalciumhiány, vagy más néven hipokalcémia számos problémát okozhat a szervezetben, akár csontritkuláshoz vagy merevgörcshöz is vezethet. Ezen betegségek korai tünetei közé tartozik a száj és az ujjbegyek körül tapasztalható bizsergő érzés, később pedig a végtagok izomgörcse.

 FONTOS ÖSSZETEVŐ:

A készítmény szerves kalciumport tartalmaz – a kalcium e formájának előnyeiről és felszívódásáról további információkat talál a TIENS Super kalcium por (A01) termékleírásánál.

A kalcium az élet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag. A szervezet számos funkciójáért felel, szerepe van például az anyagcserében és a véralvadásban. Ezen kívül támogatást nyújthat a gyulladások csökkentésében, hozzájárulhat az idegrendszer megfelelő működéséhez is. A legfontosabb azonban, hogy a kalcium a csontok és a fogak építőköve.

A D-vitamin tartalma befolyásolja a kalcium és a foszfátok homeosztázisát a szervezetben, ami egyben azt is jelenti, hogy a belekből a véráramba kerülő kalcium és foszfor felszívódásának hatékonysága nagyban függ e vitamin jelenlététől. A D-vitamin hiányakor kevesebb kalcium épül be a szervezetbe, hiába fogyasztunk kalciumban gazdag ételeket. Ennek következménye pedig szó szerint csontig hatol. A D-vitamin ráadásul hatással lehet az anyagcserére és a szervezet természetes védekező-mechanizmusainak működésére is, így e vitamin hiányakor az ember hajlamosabb lehet a fertőzésekre. Ez a vitamin védelmet nyújt gyermekeinknek az angolkór kialakulásával szemben.

A kalciumhiány lehetséges tünetei között említik a gyenge, könnyen letörő fogakat, a bőrgyulladást, a gyakori kötőhártya-gyulladást, a gyenge immunrendszert és hallászavart.

A lecitin egy teljesen természetes anyag, amely számos anyagcsere-folyamatot segít a szervezetben, mely által javulhat a koncentráció és a stresszel szembeni ellenállás.

A készítmény tartalmaz továbbá C-vitamint, A-vitamint, cinket, vasat, tejport és taurint.

JELLEMZŐI

A készítmény összetevői jótékony hatással lehetnek szervezetünkre a készítményben lévő kalcium a gyermekek és tinédzserek kalciumszükségletének jelentős százalékát fedezheti a kalcium és a D-vitamin elősegíti a szervezet megfelelő kalciumszintjének fenntartását, ezáltal hozzájárulhat a csontok megerősödéséhez, a csontritkulás kockázatának csökkentéséhez, és pozitív hatással lehet a fogaink állapotára a kalcium pozitív befolyással lehet az allergiás tünetekre a kalcium támogathatja az idegrendszert a D-vitamin serkentheti a szervezet természetes védekező mechanizmusait a D-vitamin segítheti a kalcium és a foszfor felszívódását a D-vitamin és a cink pozitív hatással lehet a gyermekek bőrének állapotára, és enyhítheti a bőrgyulladást a cink enyhítheti a pattanásos bőrrel járó kellemetlenségeket.

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Naponta 1 tasak bevételét az esti órákban javasoljuk. A tasak tartalmát oldja fel egy pohár meleg (50°C) vízben.

A készítmény használata megelőző jelleggel (28 napos kúraként) évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) ajánlott gyermekeknek. Kifejezetten ajánlott a gyermekek aktív növekedési fázisaiban, fogváltás idején, illetve egyéb, magas kalciumigényű időszakban.

MEGJEGYZÉS

Bármely vitamin- vagy mikroelem bevételét megelőzően, konzultáljon gyermeke kezelőorvosával. Leginkább 7-14 éves gyermekek számára ajánlott. A készítmény nem alkalmazható tejallergiában vagy emésztőrendszeri rendellenességekben szenvedő gyermekeknél.

Bővebb termékinformáció

Ajánlott napi mennyiség

1 tasak

Kiszerelés

10 tasak

tienselet_tienstemek_gyermekkalcium