TiensÉlet

Tartson velünk!

Tiens Zalaegerszeg

Tiens termekek

 

Kedden webinar!

tienselet_webinar

 

 

Fogyasztóink írták

tienselet_tienstermek_termektapasztalat

 

tienselet_tiens_fokhagymaolajFokhagymaolaj 

A fokhagyma antibakteriális tulajdonságait már az ősidőkben is nagyra tartották.

Évszázadokon át termesztették Közép-Ázsiában, Indiában és Kínában.

Bár manapság a legtöbb országban főként fűszernövényként használják, a fokhagyma a gyógyszeripari termékek előállításánál is fontos összetevő.

A fokhagyma (Allium sativum L.) szervezetünkre gyakorolt hatása rendkívül széles körű.

Hatékonyságáról részletes kutatások és leírások állnak rendelkezésre.

A fokhagyma felhasználásáról szóló legkorábbi feljegyzések Kr. e. 3000-ből származnak.

A fokhagymát tehát hosszú évszázadok óta fűszerként és tartósítószerként alkalmazták, de az emésztőrendszer gyulladásainak és fertőzéseinek kezelésére is használták.

A modern tudományos kutatások egyrészt megerősítik a fokhagyma fertőtlenítő, baktérium- és parazitaellenes hatásait, másrészt rámutatnak számos további, korábban ismeretlen tulajdonságaira is, például a teljes keringési rendszer javítására.

 

Tiens Fokhagymaolaj összetevői:

A TIENS Fokhagymaolaj lágykapszula táplálék-kiegészítő fokhagymakivonatot (fokhagymaolajat) tartalmaz. 3 kapszula 10 fokhagyma kivonatát tartalmazza.

A készítmény szagtalan.

Gyógyszerészeti szempontból a fokhagyma legfontosabb tulajdonsága, hogy szerves kénkötéseket tartalmaz.

Ezektől lesz olyan különleges a fokhagyma. Ezek alliint tartalmaznak, amely allicinné alakul, és ebből lesz az ajoén, az allil-oligo- és -poliszulfidok, valamint a vinil-szulfidok.

A fokhagyma ráadásul tartalmaz még flavonoidokat, nukleotidokat, enzimeket, vitaminokat (A, C és egyebek), valamint mikro- és makroelemeket (többek között káliumot, vasat, foszfort, nátriumot és kalciumot).

A fokhagyma különleges alkotóelemei fokhagyma illóolajat is tartalmaznak.

Ezt az őrölt fokhagyma gőzének desztillációjával nyerik ki.

Ezt az eljárást először a 19. század végén használták.

A fokhagyma esszenciális olaj különböző poliszulfidokat tartalmaz – ezek adják a jellegzetes ízét és aromáját.

A fokhagymaolaj tartalma a növény származásától és a betakarítás időszakától is függ.

Az olajkivonat rendkívül gazdag diallil-diszulfidokban, allil-triszulfidokban és allil-metil-triszulfidokban.

A FOKHAGYMA JELLEMZŐI

  • Támogathatja szív- és érrendszer egészséges működését
  • Jótékonyan befolyásolja a keringés akadálymentességét mikro véredényekben
  • Fenntarthatja a vér normál koleszterin- és lipidszintjét
  • Pozitívan hathat a szervezet szénhidrát anyagcseréjére
  • Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően támogathatja a szervezet antioxidatív kapacitását

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Napi 3x2 db kapszula szedése ajánlott, étkezés közben.