TiensÉlet

Tartson velünk!

Tiens Zalaegerszeg

Tiens termekek

 

Kedden webinar!

tienselet_webinar

 

 

Fogyasztóink írták

tienselet_tienstermek_termektapasztalat

 

tientermek_ligetszepe_tienselet

     

 

 

  Ligetszépe olaj lágykapszula

 

 

A ligetszépe egy meglehetősen hétköznapi és egyszerű növény, rendkívüli tulajdonságokkal. A belőle készült olajat évszázadok óta alkalmazzák gyógyászati és kozmetológiai célokra, különböző bőr- és gyomorproblémákra, a nemi hormonokkal kapcsolatos problémákra, valamint az általános közérzet javítása céljából.

A ligetszépe elnevezés a ligetszépe félék családjába tartozó több tucat faj összefoglaló neve. Ami ebből a növényből igazán értékes számunkra, az a magjában található. A hidegen préselt olaj nagy mennyiségben tartalmaz az emberi szervezet számára rendkívül értékes, sokszorosan telítetlen zsírsavakat (PUFA) – linolénsavat (LA) és gamma-linolénsavat (GLA) –, melyeknek számtalan alkalmazása ismert. Például, befolyásolják a sejtmembránok és az intercelluláris terek működését, valamint fenntartják a test hidratáltságát.

A linolénsav az omega-6 zsírsavak közé tartozik, amely a szervezet fizikai folyamatainak és biokémiai reakcióinak szabályozásában is szerepet játszik. Az emberi szervezet önmaga nem képes az előállítására, így szükség van a rendszeres utánpótlásra. Bőrünk szépsége érdekében a linolénsav kozmetikumokban történő alkalmazása régóta megszokott. A ligetszépe olaj nagyságrendileg 70% telítetlen zsírsavat tartalmaz.

Ezzel szemben a gamma-linolénsav, mely szintén az omega-6 zsírsavak csoportjába tartozik, egy különleges D-6-D enzim jelenlétének köszönhetően, képes termelődni az emberi szervezetben. Ezen sav pozitív hatással bír a szervezet triglicerid- és lipid-egyensúlyára, valamint részt vesz a prosztaglandin nevű szöveti hormonok termelésében, amelyek a vérnyomásszintet szabályozzák. A GLA /támogatja a szervezet természetes védekezőképességét (megtalálható például az anyatejben is). Ezen sav jelenléte elég ritka a növényekben, azonban a ligetszépe olaj közel 9%-ban tartalmaz GLA-t.

Egyéb zsírsavakat is tartalmaz a ligetszépe olaj: olein-, palmitin- és sztearinsav, valamint fitoszterolokat: kén- és triptofánban gazdag fehérje, cink, szelén, magnézium, kalcium és E-vitamin. 

Ezeknek az aktív összetevőknek a jelenléte és azok mennyiségi aránya tette ezt a hétköznapi kis ligetszépét az étrend-kiegészítők gyártásának egyik legértékesebb növényévé, melynek előnyeit a TIENS is igyekszik kihasználni termékében.

 

 

JELLEMZŐI

A készítményben található összetevők:

  • A ligetszépe olaj gazdag linolénsav (LA) forrás, amely hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához
  • A ligetszépe olajban található többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) elősegítik a konfortérzet fenntartását a menstruációs időszakban
  • A ligetszépe olajban található többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) támogatják a szervezet természetes immunitását
  • A ligetszépe olajban található többszörösen telítetlen zsírsavak (PUFA) szükségesek fontos élettani folyamatok kiegyensúlyozott működéséhez, mint például a normál bőr és hajzat fenntartása

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Napi 3-8 kapszula  étkezések közben. 

Bővebb termékinformáció

Ajánlott napi mennyiség

3-8 kapszula

Kiszerelés

60 kapszula