TiensÉlet

Tartson velünk!

Tiens Zalaegerszeg

Tiens termekek

 

Kedden webinar!

tienselet_webinar

 

 

Fogyasztóink írták

tienselet_tienstermek_termektapasztalat

tiens_tienselet_propoliszPropolisz

 

Tiens Propolisz tabletta

Nem a méz a méhek munkájának egyetlen gyümölcse. Ezek a rendkívül hasznos rovarok egy propolisz nevű ragacsos anyagot is készítenek. A propoliszt már az ősi egyiptomiak, görögök és asszírok is használták, legtöbbször sebgyógyításra, az immunrendszer erősítésére és az emésztőtraktus panaszainak enyhítésére.

LEÍRÁS

A propolisz növényi gyantakeverék, amelyet a méhek gyűjtenek össze egyes növények és fák, például nyárfa, nyírfa vagy a vadgesztenye rügyeiről. Ezen növények rügyeit egy olyan anyag borítja, amely megóvja őket a baktériumoktól, atkáktól, gombáktól és rovaroktól. A méhek az összegyűjtött gyantával a méhkas különböző részeit fedik be, ezzel szigetelik és egyben fertőtlenítik az otthonukat – ilyenkor mumifikálják a méhkasba betolakodó kártevőket, amelyeket egyébként méretüknél fogva nem tudnának eltávolítani. Az ember már ősidők óta használja orvosi célokra a propoliszt.

ÖSSZETEVŐK

A propolisz több száz különböző kémiai vegyületet tartalmaz. A propolisz származási helyétől függően a benne lévő hatóanyagok mennyisége és összetétele változhat. A propolisz általában az alábbiakat tartalmazza: gyanta, növényi viasz és méhviasz, esszenciális olajok, fehérjék, mikroelemek (réz, szilícium, mangán, magnézium, cink), valamint B-, E-, H-, P-vitaminok. Ezek az elemek és vegyületek mind hozzájárulnak a propolisz áldásos hatásához.

A párlófüvet (Agrimonia eupatoria) évszázadok óta használják orvoslásra. Ez többek között flavonoidokat, tanninokat, esszenciális olajokat és K-vitamint tartalmaz. A modern kutatások bebizonyították, hogy e növény vizes-alkoholos és vizes kivonata támogatja a szervezet természetes védelmi rendszerét és növeli annak ellenállóképességét. A C-vitamin segít megóvni a sejtek alkotóelemeit az oxidatív károsodástól, támogatja az immunrendszer normál működését és hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez.

HATÁS

A készítmény összetevői az alábbi hatással bírnak:

– a közönséges párlófű támogatja a szervezet természetes védelmi rendszerét és növeli annak ellenállóképességét,

– a C-vitamin elősegíti az immunrendszer normál működését,

– a C-vitamin segít megóvni a sejteket az oxidatív stressztől,

– a C-vitamin hozzájárul a fáradtság- és a kimerültségérzet csökkentéséhez, valamint elősegítheti a normál pszichés működést,

– a C-vitamin hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.

ADAGOLÁS

Napi 3x2 tabletta javasolt elrágva.

FIGYELMEZTETÉSEK

Ne használja a terméket, ha asztmás betegségekben, pollen-, méh- vagy egyéb méhészeti termék okozta allergiában szenved vagy bármely összetevőre allergiás!